Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na Nezaket Ziyaretinde Bulundu

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu’nun,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayı Ekrem İmamoğlu’na Ziyaretine ilişkin Basın Bülteni’ni değerli Medya kuruluşlarımıza saygıyla sunarız.

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na Nezaket Ziyaretinde Bulundu

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Yönetim Kurulu, İstanbul’un turizm potansiyelini değerlendirmek ve gelecek stratejilerini belirlemek üzere 4 Haziran 2024 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinde Sayın İmamoğlu’nu tebrik etti.

Ziyarette, Başkan Narin, “Sayın İmamoğlu ile dinamik bir yapıya sahip olan İstanbul markasının istikrarlı bir şekilde büyümeye devam etmesi, kent yaşamı ve ekonomisine olumlu katkısının azamiye çıkarılabilmesi için atılması gereken adımlara ilişkin görüşlerimizi paylaştık. 2023 yılında, en çok ziyaret edilen şehirler arasında Londra, Paris ve Dubai gibi şehirleri geçerek birinci sırada yer alan dünya genelinde benzersiz bir turizm destinasyonu olan İstanbul’da turizmin geleceğine yönelik olarak elimizden gelen katkıyı sağlamaya hazırız” dedi.

Narin, konuşmasının devamında, İstanbul’un tarihinden aldığı gücün “yumuşak gücün” yani kültür-sanatın daha fazla entegre edilmesi ile kent turizmini daha da geliştiğini ifade etti. “İstanbul Modern, yeni AKM, Tersane İstanbul, Galataport, Tekfur Sarayı, İslam Medeniyetleri Müzesi, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi gibi birçok yatırımlar ile İstanbul kültür ve sanat alanında atılım yapmaya devam ediyor. Yükselen bu çıta ve yapılan yeni yatırımlar dünya arenasında İstanbul’u daha da önemli bir çekim merkezi haline getirmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İstanbul’un turizm alanında daha da ileriye gitmesi için iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.