8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun

Bugün, dünyanın pek çok ülkesinde değişime ve gelişime kadınların öncülük ettiğini görmekteyiz.  Sanattan siyasete, bilimden eğitime, turizmden teknolojiye toplumsal yaşamın pek çok alanında kadınlar bilgi, zekâ ve yetenekleri ile gelişime öncülük ediyorlar.

Türkiye, kadın haklarına yönelik düzenlemeler dünyanın öncü ülkelerinden biri olmasına karşın, bugün toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda olması gereken seviyeye gelemedik, oysa geçmişe baktığımızda  ülkemizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk yaptığı Cumhuriyet Devrimleri ile kadın erkek eşitliği gözetilmiş, kadınların seçme ve seçilme hakkına kavuştuğu ilk ülkelerden biri olmanın gururunu yaşanmıştır.

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği olarak, cinsiyet eşitliğinin bir hak olduğunu ve kalkınmanın gelişmenin ancak toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde mümkün olabileceğine savunmaktayız. Sadece Dernek faaliyetlerimizde değil, sektör paydaşlarımızla katıldığımız tüm platformlarda da bunu yüksek sesle dile getirmeye devam ediyoruz.

Bugün turizm sektörümüzde çalışan her 100 kişiden 36’sı kadındır. Bu, pek çok sektöre oranla iyimser bir rakam olsa da sektörümüzün daha fazla kadın gücüne ihtiyacı vardır.  Kadınların iş hayatına katılımını destekleyen bir STK olarak, bugün derneğimizin Yönetim Kurulu’nun yarısı kadınlardan oluşmaktadır. TTYD Başkanı’nın yanı sıra 4 Başkan Yardımcımızdan 2’si de yine kadındır.

TTYD olarak, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında kadınların değişime ve gelişime öncülük ettiği bir Türkiye diliyoruz ve önümüzdeki yıllarda kadın haklarının daha ilerilere taşındığı bir dünya diliyoruz.

Bu duygularla da çalışan, üreten ve hayata değer katan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Oya Narin
Başkan
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği – TTYD