27. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı: Türkiye’nin Turizm Vizyonu ve İşbirlikleri

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında düzenlenen 27. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı  TÜYAP fuarında gerçekleşti.

T.C. İstanbul Valisi Davut Gül’ün teşrifleri ile gerçekleşen fuarın kurdele kesme töreninde TTYD Başkan Yardımcısı Naile Göçen Çukurova yer aldı. Açılış ziyaretleri kapsamında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TGA Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı Fisunoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürü Hüseyin Coşan, İstanbul Turizm Platformu Koordinatörü Şennur Aldemir Doğan,  İyi Parti İBB İstanbul İl Adayı  Mehmet Satuk Buğra Kavuncu Tacikistan Turizm Bakanlığı Heyeti, Şanlı Urfa Kalkınma Ajansı ve sektör temsilcileri TTYD standına bir ziyaret gerçekleştirdi.

Fuarın ikinci günü, Ülkelerarası işbirlikleri kapsamında, Venezuela Turizm Bakan Yardımcısı Leticia Gómez ve Venezuela Ankara Büyükelçiligi Müsteşarı Antonio Morillo, Maldiv Halkla İlişkiler Pr Ajansı, İtalya Turizm Geliştirme Ajansı ile bir araya gelindi.

Sektörün kanaat önderlerini buluşturan “Fikir Önderleri 2023 Turizm Öngörülerini Açıklıyor” başlıklı oturumu Turizm Danışmanı Osman Ayık’ın yönetiminde, TÜROFED Başkanı Erkan Yağcı, TTYD Başkan Yardımcısı Naile Göçen Çukurova, ve TÜROB Başkanı Müberra Eresin’in katılımları ile düzenlendi. Oturumda, Başkan Yardımcısı Naile Göçen Çukurova,  TTYD olarak önümüzdeki markalaşma sürecinin güçlenmesine yönelik çalışmaların devam edileceğine değinilirken, tüm dünyanın bir dönüşüm içinde olduğundan hareketle istihdamı 12 aya yayarak 81 ilde faaliyet gösterilmesi ve  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ifade ettiği üzere 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir elde etmek hedefi doğrultusunda Ülke sathında yapılan yatırımlarla bu dönüşümün gerçekleşeceğine inandığını ifade etti.