TTYD – Katar Oteller Birliği QBA/QHA İşbirliği Fırsatlarını Değerlendirmek Üzere Bir Araya Geldi.

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD)’nin, “TTYD-Katar Oteller Birliği QBA/QHA Yönetim Kurulları Tanışma ve İşbirliği Fırsatlarını Değerlendirme” toplantısı hakkında bilgilendirmeyi değerli Medya kuruluşlarımıza saygıyla sunar:

Katar Oteller Birliği ve TTYD’nin iki ülke arasındaki turizmde yatırım ve işbirliği fırsatlarının geliştirilmesine ilişkin ortak çalışma yürütülmesine yönelik Katar Oteller Birliği Başkanı Şeyh  Faisal Bin Qassim Al-Than, Başkan yardımcısı Omar Hussain Alfardan,Yönetim Kurulu üyeleri, TTYD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, TTYD Yönetim Kurulu Üyeleri,  Doha Türkiye Büyükelçisi Sayın Mehmet Mustafa GÖKSU ve DEİK Türkiye-Ortadoğu ve Körfez İş Konseyleri Direktörü Aziz TOPRAK’ın katılımlarıyla, 15 Eylül 2021 tarihinde çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı her iki kurumun Yönetim Kurulu Üyelerinin kendilerini tanıtımı ile başladı.

Toplantıda, Katar Oteller Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Faisal Bin Qassim Al-Than tarafından Türkiye ve Katar’ın ekonomik işbirliği konularında önemli bir mesafe kat edildiği, turizm ve konaklama sektöründe de işbirliği ve yatırım konularında yüksek bir isteğe sahip olunduğu dile getirildi. Toplantıda TTYD tarafından yatırımı devam eden turistik ve kültürel projeler ile yeni yatırımlarla potansiyeli artacak olan turistik bölgelerinin bilgileri paylaşıldı.

 

Toplantının sonuç değerlendirmesinde karşılıklı olası projeler belirlenerek 2021 yılı içinde ikinci bir toplantı yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.