Uluslararası Turizm Devleri Tourism Investment Forum 2020’de Buluştu

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla düzenlediği ‘’Tourism Investment Forum – TIF 2020, 28-29 Ocak tarihlerinde Raffles Istanbul Hotel’de Cem SEYMEN’in sunumu ile gerçekleştirildi.

Uluslararası turizm devlerini buluşturan Forum’a T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci AĞBAL, T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda ERMUT ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat HİSARCIKLIOĞLU katıldı.

Açılış töreninde konuşan Naci AĞBAL ‘’2033 vizyonumuz çerçevesinde geliştirilecek yapısal dönüşüm ile turizm ekonomiye daha çok katkı sağlayacak. Hükümet, turizm sektörünün her türlü ihtiyacına cevap vermekte kararlı bir şekilde, önümüzdeki dönemde turizmin çeşitlendirilmesi, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, konaklama dışı harcamaların artırılması ve üçüncü yaş turizmine dair pek çok hedef ve politikalar yürütecektir’’ açıklamasında bulundu.

Arda ERMUT yaptığı konuşmada turizm yatırımlarının katma değer yaratmadaki öneminin nihayet anlaşıldığını ifade ederek, ‘’ bizim açımızdan esasen bu organizasyonun öneminin altını çizen bir noktada da budur’’ şeklinde konuştu.

Rıfat HİSARCIKLIOĞLU ise konuşmasında turizmi Türkiye’nin altın sektörü olarak gördüklerini ifade ederek TTYD’nin Türkiye turizmini geliştirme misyonuyla 30 yıldır başarılı faaliyetlerde bulunduğunu ve TTYD üyelerinin, 60 milyar dolara ulaşan yatırımlarıyla turizm sektörünün büyümesine önemli bir katkı sağladığını kaydetti.

TTYD Başkanı Oya NARİN, Turizm Yatırımları Forumu ile ilgili şunları söyledi: 1990’lı yıllarda başladığımız ve başarıyla düzenlediğimiz, daha sonra da yabancı ortaklı olarak uyguladığımız Turizm Yatırımları Forumu organizasyonunu 2020’de yeniden hayata geçiriyoruz. Turizm sektörümüzün yeniden ivme kazandığı ve yeni hedeflere doğru yelken açtığı bu dönemde, ihtiyaç duyduğumuz dönüşüme ve sıçrayışa zemin sağlayacak yeni işbirliklerini bu Forum’la sektörümüze getirmek istiyoruz.

TTYD olarak Turizm Yatırımları Forumu’nda bir yandan yeni ve güçlü finans ve marka işbirlikleri ce networkler geliştirirken diğer yandan sektörel ihtiyaçları belirleyerek turizm yatırımlarımıza yeni bir yön vereceğiz. Bu organizasyonun Türkiye ekonomisi ve turizm sektörü için önemli bir kilometre taşı olacağına inanıyorum.’’

Bu yıl 400’ü aşkın katılımcıya ev sahipliği yapan TIF 2020’nin geleneksel olarak her yıl düzenlenmesi planlanıyor.