Suzhou Bale Gala Gecesi Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Sponsorluğunda Gerçekleştirildi

Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 70. yıldönümü kutlamak amacıyla düzenlenen Suzhou Bale Gala Gecesi, 30 Eylül 2019 Pazartesi günü Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği, The Sofa Hotel ve Dedeman Hotel sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen geceye TTYD’ yi temsilen Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oktay VARLIER, Yönetim Kurulu Üyeleri Yalçın AYDIN, Ferzan ÇELİKKANAT, Disiplin Kurulu Üyesi Erol AKSOY ve Genel Sekreter Fatih TOKATLI katıldı.

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei gösteri öncesi yaptığı konuşmada, “Suzhou Balesi’nin önemi anlamak için ismine bakmanız yeterli. Çin’de Suzhou’nun önemini anlatan bir deyim var. ‘Gökte cennet varsa, yeryüzünde Hangzhou ve Suzhou var.’ Suzhou Çin tarihinde kültür ve sanatta önemli bir yere sahip. Bu yüzden Suzhou Balesi’de Çin’deki önemli sanat topluluklarından biri. Ayrıca, 1 Ekim’in öncesi akşamında sizlerle birlikle bu gösteriyi izlemekten şeref duymaktayım.” şeklinde konuştu.

Sanatın çağlar boyunca insanlar arasındaki önemli iletişim araçlarından biri olduğunu ve uygarlıkların gelişiminde büyük rol oynadığına değinen Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Esra Yenidünya ise konuşmasında  “Çok özel bir sanat topluluğu olan Suzhou Balesi’ni bu akşam İstanbul’da ağırlıyoruz. Suzhou Balesi sanatın evrensel kimliğinin güzel örneklerinden bir tanesi. Bu nedenle bu güzel geceye ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Çin-Türkiye arasında gelişen ilişkilerin kültürel düzeyde de devamı ve gelişimi iki ülke açısından büyük bir fayda ve motivasyon kaynağı olacaktır.” ifadelerine yer verdi.