Turkeybuild İstanbul 42’nci Kez Kapılarını Açtı

TTYD’nin de destekçileri arasında yer aldığı Türk Yapı sektörünün ve bölgesinin lider yapı fuarı Turkeybuild İstanbul, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 42’nci kez kapılarını açtı.

18-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuar Türkiye, Balkanlar, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Rusya ve BDT’den yapı sektörlerinin temsilcilerini bir araya getiriyor.

Fuarın turizm ve inşaat temasını ele alan “Yatırım Odağı Forumu”na konuşmacı olarak TTYD’yi temsilen katılan Genel Sekreter Fatih TOKATLI,  turizmin ülkemizdeki gelişimini ve bu süreçte otel yatırımlarının geldiği noktayı değerlendirdi.

Genel Sekreter Fatih TOKATLI konuşmasında turizmde markalaşmış şehirlere yapılan otel yatırımları hakkındaki verileri, Türkiye’deki otellerde yenileme pazarı durumunu, yenileme sektöründe önümüzdeki döneme ilişkin beklentileri ve Türk turizm sektörü açısından TTYD’nin önümüzdeki 30 yıllık öngörülerini paylaştı. Devletin Türk turizmindeki 2023-2033 hedefleri hakkında da görüşlerini bildiren Fatih Tokatlı,  Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün hazırladığı Dünya Turizm Barometresi’nin Mayıs 2019 verilerini de açıkladı.

Bu yıl TTYD desteği ile gerçekleşen fuarda TTYD üyeleri de hosted buyer programında ağırlanıyor.

30’un üzerinde etkinlik, 90’ı aşkın ulusal ve uluslararası uzman konuşmacının yer alacağı Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 2019’a bu yıl 17 ülkeden 600’ün üzerinden katılımcı ve 90.000 üzerinden ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.