TTYD Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’yi ziyaret etti

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu, 29 Kasım 2017 günü Ankara temasları kapsamında Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Ekonomi Bakanı Nihat ZEYBEKÇİ’yi ziyaret etti.

TTYD Başkanı Oya NARİN başkanlığındaki heyet, Bakan Numan KURTULMUŞ’la yapılan görüşmede turizm sektöründe 2015’ten itibaren yaşanan daralmaya bağlı ortaya çıkan sorunları, TTYD çözüm önerilerini ve 3. Turizm Şurası kararlarının uygulanmasına ilişkin eylem planını gündeme taşıdı.

Ekonomi Bakanı ZEYBEKÇİ ziyaretinde ise Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan Turizm Hizmetleri İhracat Stratejisi ve Eylem Planı taslağı ele alınarak turizm yatırımcılarının karşı karşıya kaldığı sorunlar, kısa ve orta dönem çözüm önerileri ve özellikle Turizm İşletmelerinin döviz kazandırıcı hizmetler kapsamında ihracat teşvik ve desteklerinden yararlanabilmeleri için atılabilecek adımlar tartışıldı.

Heyet ayrıca sektörün çalışma mevzuatına ilişkin beklenti ve önerileriyle ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet ERDEM’e de bir ziyaret gerçekleştirdi.

TTYD Heyetinde Başkan Oya NARİN dışında Başkan Yardımcısı Recai ÇAKIR ve üyeler Naile GÖÇEN ÇUKUROVA, Erkunt ÖNER, Banu DEDEMAN, Ali GÜRELİ, Ömer TOSUN, Hediye GÜRAL GÜR, Kamil BERK, Aslı ÇETİNCEVİZ, Genel Sekreter Fatih TOKATLI ile strateji danışmanı Zafer Ali YAVAN yer aldı.