Tourexpi’den TYD’ye Ödül

ourexpi Destination Management Awards’ ödülleri uluslararası basının yoğun katılımıyla 06 – 10 Mart 2013 tarihleri arasında Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ve dünyanın en önemli fuarları arasında yer alan Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı çerçevesinde ödül sahiplerine verildi.

2013 yılı belirlenen Tourexpi Destination Management Awards ödüllerinden Yılın En iyi Turizm Kurumu ödülüne derneğimiz Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) layık görüldü.

Ödülü, Turizm Yatırımcıları Derneği adına 2009’dan bu yana başkanlığını sürdüren Sayın Dr. Turgut Gür’e Türkiye standında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özhaseki ve Sayın Hüseyin Baraner tarafından takdim edildi.

Ülkemizin standı fuarın açılışıyla birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından açılmış olup, 3 bin 79 metrekarelik alanda 105 stand ve 122 katılımcıyla temsil edilmektedir.

Türkiye bu yıl ITB Berlin Fuarı’nda ilk kez doğal ve alternatif turizm olanaklarının tanıtımı yoğunlaşmış ve ülkemizde turizm sadece deniz, kum, güneş turizminin olmadığını ortaya koymuştur.

47’incisi düzenlenen fuara aynı zamanda Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 188 ülkeden 10 bin 86 şirket katılımda bulunuyor.

21 Şubat 2013 Tarihli Tourexpi Basın Bülteni’ne ulaşmak için tıklayınız.