TTYD Dünya Turizm Seyahati Konseyi WTTC İle “COVID 19’un Küresel Turizme Etkileri” Konulu Webinar Gerçekleştirdi.

Türkiye  Turizm Yatırımcıları Derneği üyesi bulunduğu Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi WTTC ile 29 Eylül 2020 Salı günü “COVID 19’un Küresel Turizme Etkileri ” konulu bir webinar gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TTYD Başkanı Oya NARİN misafirlere  katılımlarından dolayı teşekkür ederek “ Bildiğiniz gibi pandemi sebebiyle zor zamanlardan geçiyoruz. Tahminlerimiz sektörümüzün 2019 yılındaki seviyesine ulaşmasının 2024 yılına doğru beklendiğini göstermektedir. WTTC Başkanı Gloria GUEVARA ’dan bu konu hakkında daha çok bilgi alacağız ”diyerek söze başladı.

Kriz sürecinde sektörün ayakta kalabilmesi için WTTC’nin uluslararası birlik ve beraberlik içinde çok çaba sarfettiğini konuşmasında dile getiren NARİN, Türk Turizmi açısından sektördeki diğer STK’larla birlikte (TÜROB, TÜRSAB ve TÜROFED) müşteri sağlığı ve güvenliği için gerçekleşen sertifika programlarıyla  operasyon sürecinin başarıyla yönetildiğini ifade etti.

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi Başkanı GUEVARA konuşmasında Türkiye’nin diğer ülkeler açısından öneminin altını çizerek bu doğrultuda bir yol haritası belirlemek üzere hazırladıkları sunumu katılımcılarla paylaştı.

Sunumda, Turizm Sektörünün bütün glabol krizlerden her zaman etkilendiğinden yola çıkarak, geçmişte yaşanan krizlerden ders alarak toparlanmayı hızlandırmak üzere aşı bulunana kadar uluslararası turizmin devamlılığı için, birlik ve beraberlik içinde  Hükümetlerin destekleri ile birlikte tüm ülkelerin ortak bir protokol uygulayarak, hareket etmenin önemi vurgulandı.

Toplantı, TTYD Genel Sekreter Hale ALTAN’nın, Gloria GUEVARA’ya katılımcıların sorularını yönelttiği soru – cevap bölümü ile son buldu.