Kıtalar Arası Turizm Yönetimi Konferansı

2-5 Eylül 2020 tarihleri arasında Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin desteğiyle ve dünya çapında tanınmış turizm bilimcileri ve akademisyenlerinin işbirliği kapsamında, Turizm Akademisyenleri Derneği TUADER tarafından düzenlenen “Kıtalar Arası Turizm Yönetimi Konferansı / Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON)” etkinliğinde “Turizm Sektör Başkanları Paneli: Güncel Gelişmeler Işığında Turizme Bakış” konulu Oturuma TTYD Başkanı Oya Narin Panelist Olarak Katıldı.

 

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, TURYİD Başkanı Kaya Demirer, ve TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır’ın da panelist olarak katılım sağladığı etkinlikte turizm sektörü liderleri Mart ayında Covid-19 pandemisi sürecinin başlaması ile krize yönelik çalışmalarını, sektörün mevcut durumunu, gelecek dönemde Türkiye’de ve Dünya’da sektöre yönelik beklentileri ve sektörün ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerilerini değerlendirdi.

 

Yatırımcılar açısından, bu süreçte tesisleri ayakta tutabilmek, yatırımları tekrar çalışır hale getirmek, insan kaynağı açısından süreci yönetebilmek gibi konuların öne çıktığını belirten Narin, bu doğrultuda Hükümetin desteğinin sürdürülmesine ve uzun vadeli programlara ihtiyaç olduğunu ifade etti. Başkan Narin, “Pandemi sürecinde, turizm sektör başkanlarıyla beraber çalıştık. Sektörün problemlerini birlikte değerlendirdik. Sertifika programımız ile diğer destinasyonlarda olmayan bir uygulama gerçekleştiriyoruz. İstihdam açısından bir hareket yaratıldı. Hükümetimizin en büyük desteği Kısa Çalışma Ödeneği ile sektörümüzün önü açılarak çok değerli nitelikli insan kaynağımızı koruyabildik. Önümüzdeki zor süreçte akılcı planlar yaparak, turizmin çeşitlendirilmesine ve dönüşümüne hazırlanmak lazım ” dedi.