STK’LARDAN İDLİB İÇİN ORTAK AÇIKLAMA VE TAZİYE ZİYARETLERİ

27 Şubat 2020 tarihinde İdlib’te kahraman askerlerimize yapılan dehşet verici saldırı neticesinde şehit düşen Türk askerlerimiz için Türkiye tek yürek oldu. TOBB’un başlattığı 81 ilde 2 Mart 2020 Pazartesi saat 11.00’de eş zamanlı basın açıklamasına Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Sayın Oya Narin ve Türkiye’nin önde gelen 30’a yakın meslek örgütü, sendika konfederasyonu ve sivil toplum kuruluşları  (STK) katıldı.

Tüm yurtta eş zamanlı olarak okunan basın bülteninde şu ifadelere yer verilerek birlik beraberlik mesajı verildi.

“Türkiye’nin önde gelen 30’a yakın meslek örgütü, sendika konfederasyonu ve sivil toplum kuruluşu, hep birlikte bu açıklamayı yapıyoruz. Bizler, her kritik dönemde milletimizin ve devletimizin yanında durduk. Üstlendiğimiz sorumluluğun hakkını vererek hareket ettik. Bugün de, İdlib’de gerçekleşen saldırıya ilişkin, ortak tepkimizi gösteriyoruz.

‘’Bugün her zamankinden daha güçlü bir şekilde biriz, bütünüz ve birlikteyiz. Türkiye’nin tüm kesimlerini temsil eden Mesleki ve Sivil Toplum Örgütleri olarak, bayrağımızın altında kenetlendik. Barış ve huzurun tesisi için alınacak her kararın ve atılacak her adımın arkasındayız’’

Toplantıda İdlib’de Türk askerine yapılan saldırılar kınandı. “Biriz, Bütünüz, Birlikteyiz” mesajı verilerek, Bahar Kalkanı Harekatı’na destek çağrısında bulunuldu.

Ortak basın açıklamasının ardından TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve STK temsilcileri T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, T.C. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a taziye ziyaretlerinde bulunarak, Bahar Kalkanı Harekâtı’na desteklerini ifade etti.

Öncelikle vatanın huzuru, güvenliğini müdafaa etmek üzere üstlendikleri görevde şehit olan tüm kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Ülkemiz ve aziz milettimizin başı sağ olsun.