TTYD Yönetim Kurulu, TÜRK EXIMBANK Yeni Genel Müdürü Ali GÜNEY’i Ziyaret Etti

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu, Türk Eximbank Genel Müdürlüğüne atanan Ali GÜNEY’e 14 Kasım 2019 tarihinde bir nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette EXIMBANK’ın sunduğu krediler, mevcut ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilebilecek önlemler ve işbirlikleri konularının yanı sıra yabancı tur operatörleri ile ilgili yapılan garantili sözleşmelerin ihracat sigortası kapsamına alınması konuları görüşüldü.

Görüşmeye TTYD Başkanı Oya NARİN, Başkan Yardımcıları Naile GÖÇEN ÇUKUROVA, Erkunt ÖNER, Mehmet Tevfik NANE, Yönetim Kurulu Üyeleri Aslı ÇETİNCEVİZ, Mehmet GÖÇEN, Alper AKSOY, Ferzan ÇELİKKANAT, Yalçın AYDIN katıldı.

TÜRK EXIMBANK, ihracatın geliştirilmesi, ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırılması, ihracatçıların uluslararası ticarette paylarının artırılması, girişimlerinde gerekli desteğin sağlanması, ihracatçılar ve yurtdışında faaliyet gösteren müteahhitler ve yatırımcılara uluslararası piyasalarda rekabet gücü ve güvence sağlanması, yurtdışında yapılacak yatırımlar ile ihracat amacına yönelik yatırım malları üretim ve satışının desteklenerek teşvik edilmesi amacıyla faaliyetlerde bulunuyor.