TTYD Başkanı Oya NARİN, Eko Tv’de Yayınlanan ‘’Ekonomide Turizm’’ Programına Konuk Oldu

TYDD Başkanı Oya NARİN, Eko Tv’de Hande Özdemir’in sunduğu ‘’Ekonomide Turizm’’ programının canlı yayın konuğuydu.

29 Mayıs 13.00’da yayınlanan programda, TBMM tarafından kabul edilen Turizm Teşvik Kanunu düzenlemeleri, turizmde dönüşüm çerçevesinde geleceğe dair neler yapılabileceği ve Haziran ayında gerçekleşecek olan Moskova 3. Türk Festivali değerlendirildi.

Programda Turizm Teşvik Kanunu’nun önümüzdeki 20-30 senenin ihtiyaçlarına yetecek bir kanun haline gelebilmesi için Bakanlık ve bütün sektör kurumlarının birlikte ortak bir eylem planıyla hareket etmesi gerekliliğine, turizmin ülke ekonomisine katkısının artması için Turizm ve Yatırım Teşvik Kanunları’nın turizm açısından ele alınmasının ve turizmin ihracatçı teşviklerinden yararlandırılmasının gelecek açısından çok önemli olduğuna değinildi.

Narin ‘’Kanuni düzenlemenin Türk turizminin ihtiyaçlarına, acenta, ulaşım, transfer, konaklama sektörünün ve rehberlik hizmetlerinin bütün bu zincire hizmet verebilecek, turizmde dönüşümü sağlayabilecek bir kapsamda olması gerekir’’ şeklinde konuştu.

Turizmde dönüşümü sağlamak adına topyekün bir fikir birliği sağlanması gerektiğini dile getiren Narin, 2030 yılında 100 milyon turist hedeflenmesi gerekliliğine, bunu yaparken mevcut yatak envanteri ve devletin bugüne kadar varış noktalarına yapılan altyapı geri dönüşlerinin hızlandırılmasının ve turizmi 365 güne yaymanın önemine vurgu yaptı.

Oya Narin, bu amaçların gerçekleşmesi halinde büyümede %1 kadar fark yatılabilmesinin mümkün olduğunu belirtti.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle çalışmalarına başlanan Türk Festivali’ne de programda yer verildi. 14-15-16 Haziran’da Moskova’nın en büyük parkında gerçekleştirilecek olan Türk Festivali ’nin Rus turizmi ve Türkiye’nin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu söyleyen Narin, TTYD, TÜROFED, TÜRSAB’ın bu konuda el birliği ile çalıştığını, 150.000’in üzerinde ziyaretçinin katılması beklenen festivali dünyanın ve Avrupa’nın çeşitli destinasyonlarında da yapma imkanı yaratmak istediklerini söyledi.