TTYD Başkanı Oya NARİN, NTV’nin Turizmde Dönüşüm Programına Konuk Oldu

TYDD’nin NTV kanalıyla hayata geçirdiği “Turizmde Dönüşüm” program dizisinin 12. ve son bölümü konukları TTYD Başkanı Oya NARİN ve TÜRSAB  Yönetim Kurulu Başkanı ve TTYD Üyesi Sayın Firuz BAĞLIKAYA’ydı.

10 Mayıs 14.30’da canlı yayınlanan programda Türkiye Turizminin dünya ölçeğinde geldiği nokta, turizm sektörünün çapı, ekonomiye katkısını ve sektörün geleceği tartışıldı.

TTYD Başkanı Oya NARİN ‘’Geçtiğimiz 30 yılda 600 milyona yakın turist ağırladık. Önümüzdeki 30 yıl 2.3 milyar turist ağırlamayı planlıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Hizmet sektörünün 50 milyar dolarlık ihracat gelirinin 35 milyar dolarının turizmden geldiğini söyleyen NARİN, turizm sektörünün devletin genel teşvik sistemi içerisinde yerini aldığı takdirde çok daha iyi noktalara geleceğini belirtti.

Türkiye’nin Şimdiye Kadar Görmediği Bir Turist Rakamına Erişilecek

Bu yıl turist sayısının 50 milyona yaklaşılacağı ümit ettiklerini dile getiren BALKAYA ise 2019’un kırılma ve sıçrama yılı olacağını söyledi.

Programda, acenta ile seyehat oranın %80 olduğu ve sektörün yeni dünyaya entegre olarak dijitalleşmede acentalar ve tur operatörlerinin pozisyonlarını almış durumda oldukları dile getirildi.

Turizm gelirinde hedefin ise 2030 yıllarında 100 milyar doları yakalamak olduğu açıklandı.