TYD Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı Martı İstanbul Hotel’de yapıldı.

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı 05 Haziran 2015, Cuma günü Martı İstanbul Hotel’de yapıldı.

Açılış konuşmasını TYD Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Turgut Gür’ün yaptığı yemekli toplantıya TYD Başkanı Sayın Murat Ersoy, TÜRSAB Başkanı Sayın Başaran Ulusoy, Turizm Eski Bakanlarından Sayın Alev Çoşkun, Sayın Bülent Akarcalı ve Sayın Abdulkadir Ateş ile İstanbul Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ali Müfit Gürtuna, ve Turizm Bakanlığı Eski Müsteşarı Sayın Koral Göymen de teşrif ettiler.

Toplantıda ayrıca TYD Eski Başkanları Sayın Murat Dedeman ve Sayın Oktay Varlıer ile beraber TYD’nin değerli üyelerinden Sayın Oya Narin, Sayın Erol Aksoy, Kasım Zoto, Recai Çakır, Savaş Gürsel, Sayın Derya Kumru ve turizm sektörünün duayenlerinden Sayın Nihat Boytüzün ve Sayın Dr. Mimar Sinan Genim katılımda bulundular.

Toplantı kapsamında eski bakan ve müsteşarımızın geçmişte yaşadıkları anıları, anekdotları, turizmin geçmişten günümüze gelme sürecinde yaşamış oldukları zorlukları paylaşırken Başkanımız Murat Bey’de kendisinin turizm geçmişinden ve Türk Turizminin nasıl ilerlediğine değinmiştir. TYD Başkanının değindiği en önemli unsurlardan bir tanesi Devletin öncü olup bizi tek bir çatı altında toplayabilirse; “Devlet bir koyuyorsa biz 10 koymaya hazırız” olmuştur.