TTYD, WTTC’nin 25. Küresel Zirvesi’nde Türkiye’nin Turizm Vizyonunu Roma’da Dünyaya Tanıttı

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) üyesi olduğu Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi’nin (WTTC) 25. Küresel Zirvesi, 28–30 Eylül 2025 tarihlerinde, İtalya’nın başkenti Roma’da, Auditorium Parco della Musica’da gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy, İtalya Turizm Bakanı Daniela Santanchè, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, WTTC Geçici CEO’su Gloria Guevara, WTTC Başkanı Greg O’Hara, WTTC yeni Başkanı Manfredi Lefebvre, Lazio Bölge Başkanı Francesco Rocca ve Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri’nin de katıldığı zirveye, TTYD’yi temsilen katılan Başkanımız Sayın Oya Narin, Başkan Yardımcımız Sayın Hediye Güral Gür ve Genel Sekreterimiz Sayın Dr. Öykü Korkmaz, Türkiye’nin turizm vizyonunu uluslararası arenada paylaştılar.

Etkinlik boyunca; kültür ve miras temelli turizm çekiciliği, konaklama ve ulaşımda (kara-deniz-hava-demiryolu) dönüşüm, havalimanı ve seyahat teknolojilerinde inovasyon, büyük otel gruplarının büyüme ve ESG vizyonu, wellness ve lüks iş birlikleri, yapay zekâ ile kişiselleştirilmiş yolcu deneyimi, mega etkinliklerin destinasyonlara etkisi, sürdürülebilir kruvaziyer ve gemi inşa yatırımları, toplumsal sorumluluk temaları ve İtalya’ya yatırım fırsatları gibi kritik başlıklar ele alındı.

Zirve, dünya genelinde seyahat ve turizm sektörünün sürdürülebilir büyümesini teşvik eden önemli bir platform olurken, Başkanımız Sayın Oya Narin, 10–11 Şubat 2026 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz 5. Turizm Yatırım Forumu’na (TIF 2026) tüm sektör paydaşlarını davet etti.

TTYD olarak, küresel vizyonun ve uluslararası iş birliklerinin şekillendiği bu platformda yer almaktan büyük memnuniyet duyduk.