TTYD – Bahçeşehir Üniversitesi Turizm Sektörü İçin Güçlerini Birleştiriyor

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) turizm ekonomisini akademik dünya ile bir araya getirecek bir iş birliğine imza attı.

Turizm sektörüne yetişmiş iş gücü sağlamayı ve nitelikli araştırmalar yürütmeyi hedefleyen iş birliğiyle, 1 milyondan fazla öğrencinin turizm sektörüyle buluşturulması hedefleniyor.

16 Kasım 2019 Cumartesi günü Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleşen imza töreninde,  Bahçeşehir Üniversitesi ile yapılan işbirliği hakkında açıklamada bulunan TTYD Başkanı Oya Narin: “Nitelikli iş gücü, turizm potansiyelimizi yükseltmemizin önemli unsurlarından birini oluşturuyor. İşte biz de bu bakış açısıyla 60 milyar dolarlık yatırımı temsil eden Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği olarak Bahçeşehir Üniversitesi ile turizm sektöründe nitelikli istihdamı artırmak amacıyla güzel bir işbirliği yaptık.

Burada açılacak programlardan mezun olanlar, turizmi sadece 3-4 aylık geçici bir iş olarak değil tüm yıla yayılan bir iş ve kariyer imkanı olarak değerlendirecekler. Bu işbirliği ile turizm veya turizmle bağlantılı bölümlerde okuyan üniversite öğrencileri tüm yıl staj yapma ve sonrasında da tam zamanlı iş bulma şansı elde edebilecekler.

Biz de sektörümüzün önde gelen yönetici ve profesyonellerini sistemli biçimde programa dahil olan Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileriyle buluşturacağız.

Turizm sektörümüz, öğrencilerimiz ve ülkemiz adına çok yararlı olacağına inandığım bu işbirliği için başta Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Şirin Karadeniz olmak üzere katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum”  şeklinde konuştu.