Galataport, TTYD Üyeleri Arasına Katıldı

Ülkemizin en önemli ve büyük çaplı turizm yatırımlarından olan Galataport İstanbul Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. TTYD üyeleri arasına katıldı.

Ülkemizin en önemli ve büyük çaplı dönüşümsel turizm yatırımlarından biri olarak devam eden Galataport Projesi, 28 Mart 2019 tarihli TTYD Yönetim Kurulu Kararıyla üyeliğe kabul edilmişti.

TTYD Genel Sekreteri Fatih TOKATLI, mutad üye ziyaretleri programı kapsamında 17 Haziran 2019 tarihinde Galataport A.Ş. CEO’su Erdem TAVAS’ı ziyaret ederek üyelik beratını ve TTYD tesis logosunu kendisine tevdi etti.

TTYD Strateji Danışmanı Zafer Ali YAVAN’ın da katıldığı ziyarette, Galataport A.Ş.’nin TTYD üyeliğinden beklentileri, ihtiyaçları ve TTYD faaliyetlerine ilişkin değerlendirmeleri alındı. Ayrıca Türkiye ve İstanbul turizmi ile güncel ekonomik gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Galataport Hakkında

Galataport Projesi, bir şehir projesi olarak İstanbul ve bölgenin mahalle dokusuna uyumlu bir yerleşim planına sahiptir. Proje ile şu anda erişime kapalı olan Karaköy sahil şeridi, halkın kullanımına açılarak şehri denizle buluşturan bir promenada dönüştürülecektir. Binaların arasında oluşturulacak koridorlardan, Boğaz’a görsel ve fiziksel erişim sağlanması hedeflenmektedir. Proje kapsamındaki binaların maksimum yükseklikleri ise mevcut durumdan daha düşük planlanacaktır.

Tophane Meydanı, yanındaki park ve Boğaz’a inen kollarıyla birlikte 30 dönüme yakın alanıyla, İstanbul’un en önde gelen meydanlarından biri olacaktır. Aynı şekilde proje sahası içerisinde yer alan tescilli binaların da restorasyonu ile İstanbul’un çok değerli tarihi binaları şehre geri kazandırılacaktır.

Alana vasfını veren Kruvaziyer Yolcu Terminali de proje kapsamında dünya standartlarında yeniden kurgulanarak İstanbul ve Türkiye’nin dünyaya denizden açılan kapısı olmaya devam edecektir. Yer üstünde halkı ve turistleri Boğaz’la buluşturmayı kesintisiz sürdürebilmek için yeni terminalin yerin altına inşa edilmesi planlanmaktadır. Projenin bir parçası olarak planlanan kapalı yer altı otoparkı ile de bölgenin park sorununa çözüm getirilmesi hedeflenmektedir.

Sahasında barındırdığı İstanbul Modern ve Mimar Sinan Üniversitesi Resim Heykel Müzesi ile çağdaş sanatın Türkiye’deki en iyi örneklerine ev sahipliği yapan Galataport Projesi, tamamlanmasının ardından İstanbul’un yeni kültür-sanat merkezi olacaktır. Proje sahası içerisindeki meydanlar ve tüm açık alanlar da açık hava sergi ve enstalasyon sahaları olarak kullanılacaktır.