Edition Hotel İstanbul kapandı

Dünya’dan Kerim ÜLKER imzalı habere göre, Levent’teki eski HSBC binasını alan Azeri işadamı Mübariz MANSİMOV’un hizmete açtığı Edition Hotel İstanbul, sessiz sedasız kapılarını kapadı. Lükste üst segmentte yer alan Edition’ın yerini ise butik bir marka alıyor. Oteli, Hyatt Grubu’na bağlı Centric markası işletecek.

Billionaire Club, Cipriani gibi dünyaca ünlü markaları Edition Hotel binasında toplayan MANSİMOV, Türk ekonomisinde yaşanan büyümedeki yavaşlama yüzünden bazı adımlar atmıştı. Önce Billionaire Club ve Cipriani’yi kapatan Mansimov, ikinci adımını ise, Edition ile attı. Marriott bünyesindeki Edition, kapılarını sessiz sedasız kapattı. Lükste üst segmentte yer alan Edition’ın yerini ise butik bir marka alıyor. Oteli, Hyatt Grubu’na bağlı Centric markası işletecek.

Dünyada 679 oteli var

Gelecek ay hizmete girecek Hyatt Centric için çalışmalar, yenilemeler devam ediyor. Hyatt Centric İstanbul, firma için de ilk olacak. Dünya genelinde 54 ülkede 679 oteli bulunan Hyatt’ın en yeni markası; Centric. Butik anlamda hizmet veren otel sadece Amerika kıtasında bulunuyor. ABD’de çoğu güney yakasındaki turizm bölgelerinde olmak üzere 13 oteli bulunan Centric’in ülke dışındaki tek yatırımı ise Uruguay’ın başkentindeki Hotel Centric Montevideo olarak hizmet veriyor.

Amerika dışındaki ilk durak

Türkiye oldu İstanbul’daki otel açıldığında Hyatt bu yeni butik otelini ilk kez Amerika kıtasının dışında açmış olacak. İstanbul, Asya-Avrupa-Afrika üçgenindeki Centric’in ilk küresel markası olarak hizmet verecek. Hyatt’ın Türkiye’de 3 oteli daha bulunuyor. Şirketin Başkanlığı ve CEO’luk koltuğunda ise 2006 yılından bu yana Mark HOPLAMAZİAN oturuyor.