Avrupa Ekonomi Senatosu Heyeti ile TTYD Heyeti Türkiye Turizmine İlişkin Toplantı Gerçekleştirdi

DEİK ev sahipliğinde ülkemizi ziyaret eden Avrupa Ekonomi Senatosu Heyeti, TTYD Heyeti ile 5 Ekim 2019 Cumartesi günü Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde turizm konulu toplantıda bir araya geldi.

Görüşmede, Türkiye turizm sektöründeki yatırım koşulları, sektörün gelişimi ve gelecekteki işbirliği imkânları üzerine konuşuldu.

Toplantıya TTYD Başkan Yardımcıları Ali GÜRELİ, Erkunt ÖNER, Genel Sekreter Fatih TOKATLI, TTYD üyeleri ve üye temsilcileri katıldı.

Avrupa Ekonomi Senatosu Heyeti’ni temsilen görüşmeye Avrupa Ekonomik Senatosu Başkanı Dr. Ingo FRIEDRICH, Başkan Yardımcısı Daniel BERCEL, TAX President Baron Rolf von HEHEAUER, CEO Dip. Ing. Michael JAGER, Senatörler Dr. Horst HEİTZ ve Özgür GÜLER, Danışman Siegfried KLİEGEL, Senato Üyesi İraj ALİPOUR, Avusturya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dr. Barbara KOLM ve Daniel BERCEL’in Danışmanı Dean JEVIK katıldı.

Yapılan görüşmede TTYD tarafından Senato yetkililerine Türkiye turizm sektörü ve turizm yatırımlarına ilişkin bir sunum yapıldı. Toplantıda TTYD ve Avrupa Ekonomi Senatosu arasında turizm diyaloğunun sürdürülmesi ve ilişkilerin geliştirilmesi kararlaştırıldı.

Avrupa Ekonomi Senatosu, 2020 yılında da geniş bir heyet ile Türkiye ziyareti gerçekleştirmeyi planlıyor.