TTYD Heyeti Turizm ve Seyahat İşletmeleri Sektörü Strateji Çalıştayı’na Katıldı

Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) tarafından düzenlenen ve turizm değer zincirinin paydaşlarını bir araya getiren “Turizm ve Seyahat İşletmeleri Strateji Çalıştayı”na, Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin başkanlığındaki bir heyetle katılım sağladı.

İstanbul Dedeman Otel’de gerçekleşen strateji çalıştayına turizm sektöründen 60’ın üzerinde temsilci katıldı. İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Figen Yıldırım moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştaya katılan TTYD heyeti, Türkiye’nin turizm yatırımcılarını temsilen Türk turizm sektörünün uluslararası rekabet gücünün artması için hizmet ihracı kapsamında hayata geçirilecek plan, program ve politikalar ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Turizm sektörünün halen ülkemize en çok döviz getiren, cari açığın finansmanında büyük rol oynayan ve Türkiye’nin yurtdışındaki algısına en olumlu katkıyı sağlayan sektörlerin başında gelmesinden hareketle, ülke ekonomisinin sürdürülebilir büyümesi ve kalkınmasındaki kritik rolünün altını çizen TTYD heyeti, Türk turizminin uluslararası rekabet gücünün artması için yatırımcıların uygun finansman imkanlarına erişimi, markalaşma ve tanıtım gibi alanlarda hizmet ihracatı kapsamında sağlanacak desteklerin önemini vurguladı.