TTYD-TAVAK Basın Toplantısı

TAVAK Vakfının Geleneksel Olarak Her Yıl Yapmış Olduğu

Avrupalı Türklere Yönelik Turizm Araştırması Çalışması 26 Eylül 2017 tarihinde İstanbul Sofa Otel’de 

Derneğimiz vTürkiye-Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı İşbirliğinde Kamuoyuna Tanıtıldı.

Önümüzdeki dönem oluşturulacak turizm politikalarına önemli girdi sağlayacağına inandığımız çalışmanın temel bulguları şöyle:

TAVAK Vakfı’nın 2017 yılına yönelik Avrupalı Türklerin Türk Turizmindeki Yeri Araştırması kapsamında 2017 yılında Türkiye’ye 2,7 milyon Avrupalı Türk geliyor ve 3,1 milyar Euro bırakıyorlar.

Avrupalı Türkler Türkiye’de 4 hafta kalıyor

Türkiye Avrupa Eğitim Ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı’nın her yıl yaptığı Avrupalı Türklerin Türk Turizmindeki Yeri araştırması kapsamında bu yıl Eurotürklerin 2016 yılına göre 400 bin kişi daha fazla olarak Türkiye’ye ziyaret edecekleri ortaya çıkıyor. Eurotürkler Türkiye’de ortalama 4 hafta kalıyorlar. Artık yalnız ailelerini ziyaret etmeyip Antalya, Çeşme, Bodrum, Alaçatı ve İstanbul gibi yerlerde turist olarak eğleniyorlar.

Alman Turistler Türkiye’de 17 gün kalıyor

2017 yılında Türkler, Türkiye’de kaldığı süreç zarfında ortalama 1150 Euro daha fazla para harcadıkları ortaya çıkıyor. AB sınırları içerisinde 5,6 milyon Avrupalı Türk yaşamaktadır. Türkiye’ye gelen Almanlar ortalama ülkede 17 gün kalır, kişi başı harcama 660 Euro iken Türklerin harcamaları 1150 Euro’ya vardığını görmekteyiz.

2017 yılında Türkiye’ye 2,7 milyon Avrupalı Türk geliyor

2015 yılında Türkiye’ye  5,4 milyon Alman turist 3, 9 milyar Euro’ya yakın para bırakırken, 2017 yılında Türkiye’ye 2,7 milyon Avrupalı Türk gelmesi beklenmektedir. 2017 yılında Alman turist sayısının 2,2 milyona düşeceğinden hareket edilmektedir.

TAVAK Başkanı Faruk Şen, Avrupalı Türklerin Türkiye’ye devamlı kazandırılması lazım olduğunu dile getirirken, son yıllarda genç Türklerin İbiza, İtalya, Amerika gibi ülkelere gittiklerini artık aileleri gibi Türkiye’ye fazla gelmediklerini göz önüne almak gerektiğini dile getirdi.

Rapor için linki tıklayınız.