TTYD ”Covid-19 Sonrası Dönemde Hava Taşımacılığı” Konulu Webinar Gerçekleştirdi

TTYD tarafından 15 Mayıs 2020 Cuma günü Pegasus Airlines CEO’su, IATA Yönetim Kurulu Üyesi, TÖSHİD Başkanı ve TTYD Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik NANE’nin panelist olarak katılım sağladığı ‘’Covid-19 Sonrası Dönemde Hava Taşımacılığı ve Turizm Sektörüne Etkileri’’ konulu bir webinar gerçekleştirildi.

TTYD Başkanı Oya NARİN ve Genel Sekreter Hale ALTAN’ın da katılım sağlayıp Sayın NANE’ye sorularını yönelttiği webinarda Covid 19 salgını ile mücadele sürecinde hava taşımacılığının nasıl etkilendiği, havayollarının bu sürece uyum aşamasında personel, yolcu ve hizmet ekseninde ne gibi önlemler alındığı üzerine konuşuldu.

Toplantıda yeni normal şeklinde adlandırılan döneme ilişkin hava taşımacılığında değişen teknik altyapı sistemleri, yeni iş yapma şekillerinin gelişimi değerlendirilerek, uçuşlar için gerçekleşecek normalleşme aşamaları, normalleşme süresince gerçekleşmesi planlanan icraatlar masaya yatırıldı.

Pegasus Havayolları’nın yaşanan krize karşı aldığı önlemler ve geliştirdiği stratejiler hakkında bilgi veren NANE, sunulacak yeni servis biçimleri, filtrasyon ve havalandırma sistemleri, kıyafet yönetmeliği ile ilgili de alınan kararları aktardı.

Bilet fiyatlandırmalarındaki değişkenlerin ve önümüzdeki dönemde gündeme gelecek denetleme, sertifikasyon prosedürlerinin henüz netlik kazanmadığının ifade edildiği toplantıda dünya uçak endüstrisinin son durumu ve 2020-2021 döneminde uçuş endüstrisinin geleceğine yönelik tahminler ortaya konuldu.

Toplantı katılımcıların Mehmet Tevfik NANE’ye sorduğu soruların cevaplanması ile son buldu.